Használj MicroCoint a saját alkalmazásodban

A MicroCoin már a sokadik kriptovaluta. Több ezer létezik a világon, van rengeteg token és pár coin. A legtöbb esetben valamilyen nagy cél és magasztos terv kell, hogy álljon egy kriptovaluta mögött. A MicroCoin mögött nem voltak dolgok. A készítők nem szándékoztak ICO-t indítani és nem akartak ebből meggazdagodni, inkább a technológia, az innováció és a kihívás jelentette a motivációt a létrehozásban Aztán persze elkezdett fejlődni és lassan kezd kialakulni egy irány, hogy mire és hogyan is tudjuk használni ezt a digitális eszközt.

Ez egy digitális fizetőeszköz?

Természetesen a MicroCoin alkalmas fizetőeszköznek. Ez általában alapvető követelmény egy kriptovalutától, a név kötelez. Nagyon gyorsan tudsz vele tranzakciókat bonyolítani, méghozzá lightning network nélkül. Egy vásárlás akár 1-2 másodperc alatt megtörténhet. Ezt a funkciót nem is érdemes tovább ragozni.

Miért szeretné bárki a MicroCoin-t az alkalmazásába, vagy a weboldalába integrálni?

Ennek több oka lehet. A blokklánc technológia nagyon menő mostanában, így fel lehet ülni a vonatra.
A MicroCoin sok jó tulajdonsága mellett nagyon gyors, így fel tudjuk használni kreditek helyett, fizetőeszköznek, vagy akár egy jutalmazó rendszer is kialakítható vele. Ha játékot indítasz lehet a MicroCoin a játék nyereménye. A lehetőségek határtalanok.
A legjobb az egészben, hogy ez egy közösségi kezdeményezés, így a használata ingyenes és az is marad. Nincs belépési díj, havidíj, nincs szerződés, hiszen ez csak egy nyílt forrású szoftver amit bárki használhat és módosíthat kedvére.

Miért szeretik a felhasználók a MicroCoin-t?

Sok indokot fel lehetne sorolni, ebből csak pár, hogy mert ez egy magyar, emberközeli kezdeményezés, bányászható, nem volt előre kibányászva és nem volt ICO, azaz nem akart senki nyerészkedni rajta. A felhasználók be tudnak szólni a coin sorsába és bármikor besegíthetnek a fejlesztésbe. A fejlesztés pedig úgy folyik, hogy a coin minél hasznosabb legyen a világ számára.

A használata egyszerű!

A MicroCoinhoz való kapcsolódás nagyon egyszerű. Nem feltétlen kell a P2P hálózathoz csatlakozni, vagy JSON-RPC hívásokat küldeni egy daemonnak. Szerettük volna elérni, hogy nagyon könnyen lehessen integrálni appokba és weboldalakba, ezért létrehoztuk a MicroCoin Rider projektet. Ez, ahogy minden más projektünk is, nyílt forrású és bárki számára szabadon elérhető és módosítható. A Rider segítségével pár sor kóddal kapcsolódhatunk a MicroCoinhoz és végezhetünk műveleteket. Alapvetően egy REST API-t biztosít a rendszer, amihez Github-ról természetesen le lehet tölteni az előre elkészített kliens könyvtárakat. Ezek jelenleg java, PHP, C# és javascript nyelven érhetőek el, de pár perc alatt generálhatunk sajátot swaggerrel, akár 27 különböző programnyelven.

Hogyan építsd be a weboldaladba?

Az integrálásá nagyon-nagyon egyszerű. Mindössze pár sor kódra van szükség, és már működik is a kapcsolat. Íme a 0-10-es számla adatai:


És a kód amivel lekértük és megjelenítettük az adatokat:

jQuery(function(){
  function showAccountData(account) {
	jQuery("#mcc").html(`Számlaszám: ${account.accountNumber}\nNév: ${account.name}\nEgyenleg: ${account.balance} MCC`);
  }
  var api = new MicroCoin.AccountApi();
  jQuery("#test").on("click", function() {
	api.getAccount("0-10").then(account => showAccountData(account));
  });
});

A lényegi része pedig ez a két sor kód, a többi csak az adatok megjelenítéséhez kellett:

var api = new MicroCoin.AccountApi(); // API inicializálás
api.getAccount("0-10").then(account => showAccountData(account)); // A számla adatiank lekérése

Ennyire egyszerű. Ez persze csak a kezdet, adhatsz számlákat, utalhatsz, ellenőrízheted a tranzakciókat, és mindezt csak pár sor kóddal. A teljes dokumentációt megtalálod a https://rider.microcoin.hu oldalon.Ha pedig kíváncsi vagy egy összetettebb példára, nézd meg a webes pénztárcánkat, amely csak és kizálórag HTML, CSS és javascript kódból áll és a fentebb ismertetett js kliensen alapul.

Kérdésed van, vagy segítenél a fejlesztésben? Keress minket Discrodon!