MicroCoin tárca SMS-el és telefonhívással

Az elmúlt hétvégén tesztelhető fázisba került az SMS alapú és a telefonos MicroCoin pénztárcánk. A pénztárca működése roppant egyszerű, mindössze egy telefonra van szükséged a használatához. Lehetőség van SMS-ben és telefonon is számlát létrehozni, MicroCoint utalni és egyenleget lekérdezni. Természetesen szinte teljesen ingyen. Azért csak “szinte”, mert az SMS, vagy a hívás díját ki kell fizetni a szolgáltatónak, de a rendszer használata szokás szerint ingyenes, hiszen ez nem egy vállalkozás, a MicroCoin egy nonprofit, magánszemélyek áltat fejlesztett kutatási projekt.

Az SMS tárca használta

Az SMS telefonszám a +36 70 7177 899 alapdíjas mobilszám. Erre a számra lehet parancsokat küldeni. A parancsok a következők:

ParancsLeírás
STARTÚj számla kérése. A válaszban megkapod az új számlád számát, ha még nem rendelkezel számlával, ha már rendelkezel számlával akkor a meglévő számlád számát küldi vissza.
EGYENLEGEgyenleg lekérdezése. A válaszban megkapod az aktuális egyenlegedet
KULD összeg számlaMicroCoin küldése. A megadott összeg átutalása a megadott számlára. Pl. a KULD 3 0-10 parancs átutal 3 coint a 0-10 számlára a saját számládról
PKA privát kulcsod lekérdezése. Válaszban megkapod a privát kulcsodat (vigyázz rá)
SEGITSEGA parancsok lekérése

Ha érvénytelen parancsot küldesz a rendszer nem válaszol. A jövőben lehetséges, hogy több parancs is elérhető lesz.

Itt láthatasz róla egy rövid videót:

A telefonos tárca használata

A telefonos tárca egyelőre csak angol nyelven érhető el. A használatához hívd fel a +36 1 323 77 27  alapdíjas belföldi telefonszámot és a nyomógombok segítségével navigálhatsz a menüben. A lehetőségeket meghallgathatod.

A telefonszámok alapdíjas számok, tehát a díjcsomagod szerinti SMS, vagy percdíjat kell fizetni a használatért.

Feltételek és adatkezelés

Ez nem egy üzleti szolgáltatás, hanem egy kísérleti, teszt projekt. Bármikor megszűnhet és bármikor előfordulhat rendszerhiba, vagy bármilyen anomália. Csak saját felelősségre használható. Semmilyen, a funkciók használatából keletkező kárért nem vállalunk felelősséget!

A rendszer nem tárol el személyes adatokat oly módon, hogy azok felismerhetőek legyenek, de a telefonszámhoz hozzá kell kapcsolni a számlát, ezért a telefonszámot visszafejthetetlen formában (hashelve) eltároljuk, így azt nem lehet megmondani, hogy egy számlához milyen telefonszám tartozik és azt sem, hogy milyen telefonszámok vannak regisztrálva a rendszerben, de azt igen, hogy egy konkrét telefonszámhoz milyen számla tartozik. Egy telefonszám így van tárolva: 513712ac7e173a1fbed6b207b9e81b54f2fc570b160d08c82298a962f27c1700. Ez egy sha256 hash amiből nem fejthető vissza a telefonszám.
Ezen kívül és a működéshez szükséges adatokon kívül (számlaszám és kulcs titkosított formában) semmilyen adatot nem tárol a rendszer. Ezeket az adatokat nem adom ki és nem használom fel más célokra. Az SMS-eket és a hívásokat a Twilio rendszerén keresztül fogadjuk, a részletekért olvasd el és érts meg az ő adatvédelmi irányelveiket is! A használattal ezeket a feltételeket elfogadod!

Ha érdekesnek találod a projektet, vagy kérdésed van, nézz be hozzánk discordra!

Szólj hozzá és MicroCoinnal jutalmazunk! Nézd meg mennyi MicroCoint gyűjtöttél eddig az oldalon!

Egy hozzászólás a(z) "MicroCoin tárca SMS-el és telefonhívással" bejegyzéshez

A hozzászólások le vannak zárva