Ha nem tetszik valami el lehet menni innen…

Történt tegnap este, hogy megláttam egy cikket az egyik (direkt meg nem nevezett) ICO-val kapcsolatban. A coin-t azért nem nevezem meg, mert nem célom, hogy rossz marketinget csináljak nekik, inkább csak az, hogy leírjam, hogy milyen dolgok történtek. A képen is ezért takartam ki a coin nevét és pár dolgot ami alapján azonosítható lenne. A saját hozzászólásom meg törölve lett ugye, így az alapján nem lehet megtalálni.

A cikk szerint közel hatvan vásárlás történt az elmúlt időben. Erre reagáltam hozzászólásban, miszerint az szerintem nem sok, hiszen az egyik csapattag egyik fórumhozzászólása szerint, több, mint 20 főből áll a csapat, ha csak a barátok és a család vettek, akkor még kevés is ez a szám. Illetve írtam, hogy az, hogy közel hatvan vásárlás volt az bizony nem túl sok információt hordoz magában. Mivel a minimális vásárlási érték 1 euró, maximum meg nincs, így ez a hatvan vásárlás jelenthet 60 euró és 1 000 000 euró bevételt is az ICO-nak

Erre az egyik fórumtag válaszolt, hogy egy videós interjúban azt nyilatkozták, hogy 3-5 fős a csapat és van a csapatban egy magyar szinten kiemelkedő fejlesztő is.

Megkerestem a korábban említett hozzászólást és válaszban belinkeltem, illetve hozzá tettem, hogy ezek szerint valaki nem tud számolni, vagy a csapat 3/4-e lelépett. Egyik sem szerencsés.

Illetve reagáltam a kiemelkedő fejlesztő felvetésre is. Azt írtam, hogy ezeknek az embereknek általában van neve és múltja. Ebben az esetben egyik sem ismert, így csak a tapasztalataimra tudok támaszkodni, azok pedig azt mutatják, hogy bizony ilyen esetekben általában ez csak marketing és remélem, hogy itt nem erről van szó, mert azt sok coin bánhatja.

Reggel felnéztem az oldalra és láttam, hogy mind a három hozzászólásunkat törölték. Szóvá tettem és összefoglaltam, hogy mit írtam le, illetve jeleztem, hogy ICO esetében nem vet túl jó fényt a projektre, ha törölgetnek véleményeket és kommenteket. A fórumtárs is válaszolt, hogy ezek szerint nem álom volt, hogy beszélgettünk. 🙂

Majd jött a következő fordulat, ismét törölték a hozzászólásainkat. Innen kezdve bármit írtam törölve lett, sok más hozzászólással együtt. Az emberek és az adminok csatát kezdtek. Írt valaki és szinte egyből törölve is lett. Olyan szintre ment, hogy valaki belinkelt egy velük készült interjút YouTuberól és még az a hozzászólás is a kukába kötött ki.

A fórum nagy része csalódott és felháborodott, hiszen nem írtunk semmi olyat, amit nem lett volna szabad. Bónuszba ki is lettem tiltva. Hát így próbálj meg egy ICO-hoz véleményt írni… Azt is megkaptam, hogy én egy másik projekt fejlesztője vagyok, ezért érdekellentét van és ezt igazán közölhettem volna mielőtt hozzászólok. Mondjuk az is igaz, hogy, ha valaki megnézi a profilomat, akkor ez egyből lejön neki, így talán erre nem kell külön kitérnem minden hozzászólás előtt. Természetesen amúgy nincs érdekellentét. A MicroCoin egy non profit projekt, így minket nem zavar senki a piacon, a nem létező üzletet nem lehet rontani. 😀

Persze azt tudom, hogy a stílusom néhol irritáló tud lenni, talán ezen túl lehet lépni egy kis odafigyeléssel, de nem gondolom, hogy bármi szörnyű dolgot tettem volna közzé. Kb. csak a csapat által megosztott információkat ismételtem meg. Sajnálom, hogy ilyen lett a magyar kripto mentalitás. Remélem, hogy ez a jövőben ez náluk is változik, és nem emiatt fog bukni a projekt!

A következtetéseket mindenki vonja le saját maga.

Szólj hozzá és MicroCoinnal jutalmazunk! Nézd meg mennyi MicroCoint gyűjtöttél eddig az oldalon!

9 hozzászólás a(z) "Ha nem tetszik valami el lehet menni innen…" bejegyzéshez

 1. Ha valahol hozászolások kerülnek törlésre és nem azért mert a másik családja lett benne felemlegetve az szomorú dolog, nekem elsőre az ugrik be itt valami nem stimmel, valamit titkolni szeretnének. Sokkal egyenesebb minden -még ha kellemetlen is- kérdést megválaszolni.
  Amit itt megosztottál screenshot-ot abba én semmi olyat nem találok amire nem lehetett volna válaszolni, de ha még nem is válaszolnak legalább törölni nem kellet volna.
  Sajnos az a bizonyos projekt amivel kapcsolatban a hozászolások törlése történt többszöri nekifutásra is kételyeket vett fel bennem. A Marketing kampányuk meg kifejezetten felháborító volt, én teljes mértékben igyekszem távol tartani magam az egésztől ( csak nehogy öt év múlva megbánjam 😀 ).

 2. Na igen ez teljes mértékben felháborító. A saját videójukat (amiben az Ő marketingesük nyilatkozott) is törölték mikor megosztottam. Azt sem teljesen értem. Illetve a kedves fórum admin aki azzal indokolta a tettét hogy ezt a bizonyos érme email címére kell megírni ha kérdés, kérés van, miközben Éppen 2 nappal ezelőtti cikkben ugyan úgy ezt az érmét beszélik ki és ott nem volt probléma hogy nem a …démiával kapcsolatos az infó hanem az érmével. Mikor milyen és hol ki oszt me dolgokat. Ennyit szűrtem le. Várom hogy a Konzílium milyen eredménnyel fog zárulni, hiszen ez nem normális hogy olyan bejegyzéseket szabadon törölnek amik nekik nem tetszik, miközben az Ő általuk hozott szabályzatot nem sérti.

  1. Az a fura az egészben, hogy azon az oldalon jelenik meg minden hír, minden cikk, minden újdonság az ICO-ról és lehet rajta dicsérni, de, ha esetleg érzékenyebb dolog merül fel, akkor máris nem kompetens az oldal és semmi köze hozzá. Ez elég ellentmondásos, mint több más dolog is.
   Ja, kértem én is konzuliumot. Azt a kommentet is törölték és utána lettem kibannolva. 😀 Így nem számítok nagy eredményekre. Meglátjuk, hogy a becsület, vagy a sértődöttség erősebb.

 3. nekem meg az fura hogy többen jeleztük hogy vírusos a wallet de semmit nem tettek azóta vele pedig azt állítják hogy minden jelzett hibát kijavítottak.

  de nem

  akkor ezt szándékosan helyezték bele h ellopják a bitcoinjainkat?

  nézd meg te is Péter!

  miért jelez be a vírusirtó?
  neked is bejelez?

  1. Szia!
   Nekem a Smart Security nem jelez be.
   Azért fordulhat elő, mert UDP és HTTP kapcsolatokat próbál felépíteni és közben van benne olyan kód is ami titkosítani tud és fájlokat elérni.
   Ha ez nem kellő figyelemmel van leprogramozva, akkor a vírusirtó érzékelheti a kódot vírusnak, mert nagyon hasonló dolgokat csinál, mint egy féreg
   Azt nem gondolnám, hogy direkt vírus lenne benne. Ez inkább programozói figyelmetlenség, de nem néztem át a kódot, így ezek nem 100%-os infók.

   (A coin nevét és a linket a béke kedvéért töröltem a hozzászólásodból. Ezért elnézést kérek tőled!)

 4. 300 millió coin 1 centes ár akkor reális, ha az a 60 ember 3 millió dollárt költött:)
  kétlem. tőzsdén tizedáron veheti majd az akit a mindenlébe kanál András meggyőzött, hogy ez egy életképes projekt:) Peti legalább az arcát vállalja, de ők nagyon nem, mert egy dubaji offshore vállalat van mögöttük. A hatalmas partnerek a cég weboldalai és a haveri coinbroker:)) Annyira szellemesek, hogy olyan nevet választottak ami a laikusok számára könnyen összetéveszthető a mikrocoinnal

  1. Bár nálunk nem nagy jelentősége van, hogy vállalom-e, hogy én indítottam útjára a projektet (hiszen nem adok el MicroCoin-t), azért is vállalom és állok ki mellette, mert szerintem egy szuper dolog ilyet csinálni és büszke vagyok rá, ahogy mindenki másra is aki hozzátett valamit. Emellett pedig így tiszta, az enyém a felelősség, így vállalnom kell Emellett szeretem, ha minden tiszta, legális és átlátható. Ezek miatt úgy gondolom, hogy nincs oka az embernek rejtőzködni, sőt, inkább meg kell mutatnia magát, hogy igen, ebben én is benne vagyok. 🙂
   A névválasztás valóban elárul valamit a projektekről, az említett coinról is… 😉

A hozzászólások le vannak zárva