HalfToken – amikor elszabadul a beszélgetés

Tegnap este beszélgettünk a MicroCoin Discord csatornáján és felmerült, hogy a legtöbb kis coin közössége mágjára szeretne vetni és karóba húzni, ha el szeretnéd adni a coint. Erre jött az ötlet, hogy kellene egy olyan, amit csak venni lehet, eladni nem. Rövidebb-hosszabb eszmefuttatás után eljutottunk odáig, hogy egy olyan kell, amelynek minden utaláskor elvész a fele. Azaz, ha elküldesz 100 tokent abból csak 50 fog megérkezni, a maradék ötven “elég”.

Az eszmefuttatás odáig fajult, hogy a közösség egyik tagja (vegtamas) meg is írta gyorsan a contractot, majd beregisztráltuk a halftoken.eu akciós domain neven és felhúztunk rá egy egyszerű honlapot. Ezután pedig már csak a bitcointalk hiányzott, azt is megoldottuk hirtelen.

Így körülbelül 3-4 óra munka és 600 Ft befektetés után megszületett a tokenünk. Just for fun. 🙂 Lehet igényelni, a 95%-a airdrop formájában talál gazdát, míg a maradék 5% a fejlesztői számlát gyarapítja.

Ha igényelnél, nincs más dolgod, mint küldeni 0 Ethereumot a 0x097a0820574a8dfb8035c15d829dc25187fc4129 számlára. A GAS-ra azért figyelj. 🙂